Slö dag!

Turen till Norge gjorde verkligen att jag blev helt utslagen. Sov väldigt dåligt så idag har jag inte gjort många knop! Har fixat politiattest, varit iväg till Greens och faxat, har pratat med Manpower ett par gånger, beställt mina kurser och dolat.
     Efter det tog jag en promenad, fick dåligt samvete för att jag springer alldeles för lite, så jag cyklade ut till Skivtjärn och sprang 5an. Var riktigt skönt! Ska se till och springa ordentligt i sommar :)
     På torsdag ska jag upp till Norge igen, på brannkurs och på Helse/miljo och sikkerhet. Hem igen, Simon har sin konfirmation på söndag (morsdag, glöm inte det!!) sen ska jag åka upp till Norge igen på söndag, för att på tisdag dra igång med upplärningen.

Imorgon blir det träning, matlagning och nåt annat på kvällen. Sayonara!

Besök i det norska landet!

     Jag, Stina och Chrille åkte iväg. Men inte utan hinder. Först hade Stina glömt sin plånbok, bara o vända tillbaka 2-3mil. Den när vi åkte ganska långt, nån mil kvar till Charlottenberg, så smäller det till och helt plötsligt sitter vi inte länge i en Ford, utan nu kör vi en Harley D. Det hackar och slänger i bilen och Stina fick svänga åt sidan på vägen. Alright, avgasröret har gått sönder, precis innan ljuddämparen, och ligger i backen. YES!
     Va faan gör vi nu då? Som tur, som tur är så bor ena min farbror ute på vischan i Arvika, så han har en massa bilfixargrejer. Så med avgasröret hängandes under tog vi oss lite mer än en mil tillbaka till farbror Per och som tur är (upprepningar?) kunde han meka till bilen så att den fungerade alldeles utmärkt ända till Gardermoen och även tillbaka hem idag.
     Väl uppe hos grabbarna i huset. Käkade godis, gjorde lite catching-up, såg på movie, snackade en massa, sova. Upp onsdag, in till Jessheim, fixa skattekort åt mig, iväg till Manpower och där sa de att jag skulle få komma på intevju under nästa vecka. (hell no, jag är ju här nu). Tjatade till mig en intervju, fick det och han gillade mig (tyckte jag hade en härlig framåtanda..) så han fixade i sin tur en intervju på flygplatsen så att de också skulle godkänna mig. Fick det den 26 maj. En halvtimme efter Manpower intervjun kände jag att, vafan, jag är ju här nu, det´måste väl gå o klämma in? Så jag ringde upp killen på Manpower igen. (Han skrattade högt) Och jag frågade om inte han kunde fixa en intervju på en gång. Snälla?! Han fixade en intevju 30 min senare. Tack o bock. Iväg till Gardermoen och återigen fick jag kleta på mitt allra bästa försäljarleende. Funkade tydligen. Han sa tillochmed att det kan finnas jobb till hösten om det funkar bra i sommar. Jahapp. Så nu är det en massa praktiska saker o fixa, bl a boende. Och först blir det som vikariat, men sen han jag chans att få en heltidstjänst!
     Nån välig själ som har plats för en rumpa till, pronto? :) Det var synd att det var fullt hos boysen, hade varit kul o bo där!

Det är inte utan att man längtar tillbaka när man kollar igenom bilderna.


Yepyep!

Jag och Ronja var och såg Änglar och Demoner förut. Ganska bra. Dock inte lika bra som boken, som vanligt! Jag tror inte jag har sett nån filmatisering av en bok och sagt "den var bättre är boken!" Lite svårt o leva upp till allas egna förväntningar..
     Imorgon åker jag till Norge.
     Hörs framöver! Adjö :)

Jag gillar regn :)

Det har varit riktigt fint väder sen jag kom hem. Iallafall om man ser till helheten! Myche bra, myche bra. Men jag tycker faktiskt om regn också. Det blir nåt sorts lugn över allt. Man sitter inne, myser, eldar i kaminen, dricker te, läser och annat gött! Nu ska jag ut och gå i regnet. Gummistövlar på fossingarna och ett paraflax över huvudet! Mysfaktor!

Jobb, galej och lite annat!

Mallan G som här i natt och vi var uppe i god tid imorse, iväg för o jobba vid hennes fars stuga. Blev jobba till 14.30 eller något sådant. Sen åkte jag hem för att byta om och iväg på 70 års galej i Arvika! Kanske låter tråkigt? Det var det allt annat. Måste säga att mina släktingar (äldre halvan) håller mycket god humorstandard. Inga bittra tanter och gubbar. Nej, nej, här är det att ha kul som gäller! Im loving it!
     Jobb imorgon igen. Simhallen. Blir nog en promme innan. Hör och häpna, jag börjar gå upp på morgonen. Uppskattar verkligen den tiden på dagen. Herregud? Håller jag på att bli vuxen? Dricker te gör jag också. Sweet jesus.
     Och i bilen hem från Arvika stämde vi upp (mycket konstigt och mycket otippat) pslamsång. Hossianna (??!?!) Davids son, heter den så? Nått sånt sjöng vi iallafall. Vilket ledde till mycket skratt.
     Har ni föresten tänkt på hur underbart det är ner det händer nåt som är så roligt att man bara skrattar totalt okontrollerat. Helst ska det leda till tårar, kramp i käkar och kramp i magen. Det är livskvalité det.

Förövrigt orkade jag inte se färdigt på ESC. Det gylliga norskmannen (pojken) kommer ju ändå vinna :) Jag ska spend some time with my magic book instead. Night! 

 

Vill åka, vill åka! Men Japan blir nog bara tre veckor kanske? I höst vore...

I'm in love with my caaaaaar.

Helt sjukt go låt! Roger Taylor är mycket bra sångare (of course, han är med i Queen), för att vara trummis!
     Hm, tema slöhet idag. Fick lite vettigt gjort iallafall. Skrev klart mitt CV. Rättare sagt skrev om det, man jag blir fan aldrig nöjd. Om jag låter det vara i en dag hittar jag nån ny formulering som låter bättre. Men nu fick jag helt enkelt skicka det bara. Hoppas det gillas och att jag framställer mig själv som en jävligt bra person att anställa. Annars lever jag ju faktiskt ett rätt behagligt liv just nu. Jobbar 3-4 dagar i veckan. Tränar när jag känner för det. haha, gör faktiskt allt när jag känner för det!
     En efter en går planerna för ett miljöombyte i lås. Snart så.
     Nu ska jag lyssna på nämda låt ungefär 20 gånger till, sen blire John Blund :)

Aceton på waxduk.

Rekommenderas inte. Aprilväder idag, ömsom sol, ömsom regn, blåst, moln. Perfa väder för att åka inlines i! Edebyn och back idag med pappa. Nu sitter jag och funderar. Stina ringde nyss och det lutar allmer mot att åka till Norge för o jobba, skit i o plugga till hösten och tjäna pengar istället!
     Pengar är inte allt, men det är en enorm hjälp att ha ett rejält kapital under de år man ska läsa. Så man slipper ha kniven på strupen varje månad :)  Nu blire matlagning och sen bakning. Hurtig morgon föresten upp innan 9 (!!!!) och satte igång med dagen sysslor! Bland annat skruva ihop nya mammas hylla från IKEA. Alltså behövde jag inte använda mer än två hjärnceller samtidigt. God bless Ingvar Kamprad! 

Jag gillar Ola Salo.

 

Sjukhus, Bergvik och IKEA.


Yäs, en tur till stan idag med mamma och Roonyie. Ronja till läkare med sitt knä, hon ska opereras på fredag. Hoppas hon slipper kryckor på studden och balen.
    Vidare därifrån till Bergvik, Ronja gjorde lite inköp till nämda student. Vidare till IKEA där mamma skulle köpa kuddstoppning, men tillslut blev det tre hyllor - en till kryddor på terassen och en bokhylla var till mig och ronja.
     Har även haft lite mobilkrångel idag. Fick ett sms från Tele2 om att jag inte hade täckning på mitt konto för att betala räkningen som de skulle dra. Så det blev några samtal och lite bankfixande nu för o reda ut det, så jag inte får nån betalningsanmärkning.. Nu är det iallafall fixat, tror jag! 
    Nu blir det promme! See you!


Ett stycket hylla!

Workout


Jag och Papi var hurtiga och åkte ner till stan idag. Jag på inlines och pappa på cykel. Var jobbigt, men, som jag upplyste mig själv har jag inte riktigt befogenhet att klaga. Jag som är ung, har turen att vara helt frisk och har två fullt fungerande ben och två helt fungerande armar.
      Är det några som får gnälla är det väl de som varje dag möter skyhöga hinder genom handikap eller nåt annat jobbigt i livet. Okej, det är bara o vara tyst och köra på då.
      Sen drog pappa en utav alla sina lumpenstorys. Den om en kille som gnällde om att han absolut inte orkade en meter till och gnällde hela tiden. Då hade pappa svarat: så länge du orkar gnälla nonstop är jag inte alls orolig för att du inte orkar. Inte så länge du orkar känna efter att du har ont.
      Haha, han var därefter en knäckt kille!
Ikväll var det movienight hos HJ. Glass, candy och movie - Müms!



Hyfsat omotiverad bild idag, den tog jag i wonderbara Paris för snart ett år sen.

Barnkalas!


Jag gissade rätt igår när jag påstod att dagens handbollsavslutning skulle bli rolig. Den blev tillochmed sjukt rolig!! Massa utklädnader, massa bus, massa pinsamheter, massa folk som skrattade med oss (och åt oss) och självklart ville massa folk prata med oss när vi utförde våra uppdrag. Vilka alla skulle bevisas genom att vi fotade allt vi gjorde.  
      T ex: Så i underkläder i centrum, tre stycken på en cykel i fart, pussa en pizzabagare, krama en brandman, moona, få ett djur att göra ett trick och så vidare. Sen var vi till skidstugan där vi avrundade kvällen med att titta på alla bilder, käka gott och tacka tränarna för säsongen! :) Mycket bra dag, som kanske lite otippat slutade med en tur till schtaden! 

Bildbevis från dagen:  



   

Bild 1 o 2: Jag och Rooonyie
Bild 3: Leka lekpark
Bild 4: Linn och hennes något överviktiga vovve Magda, vars största talang är att dregla. Notera intresset i hennes blick när linn ska få henne att göra ett trick. (Vacker tass..)
Bild: Linns lilla sjukt söta overweight-to-be Bassetvalp.

Men tanke på min egen och mina medspelares privacy publiceras inga nakna rumpor eller nakna kroppar från idag i denna blogg. (Ev. en framtida hämdaktion på Facebook kan tänkas, om det skulle behövas :))



Dagens bästa låt: Morrissey - You have killed me.



Still alive, baby?

     Sitter och kollar på Mr & Mrs Smith samtidigt som jag uppdaterar mig på vad omvärlden håller på med. Finns det nån brud i hela världen som ser lika råsexig ut som Angelina Jolie med vapen i nävarna? Låt mig se, Tomb Raider, Mr & Mrs Smith och Wanted för att nämna några. Hennes motspelare i just den filmen som går på tv nu tillhör ju inte heller den fula halvan av befolkningen. 
     Igår fixade jag, eller snarare beställde, ett nytt kontokort. Mitt dog för några dagar sen. Annars då? Imorgon vankas handbollsavslutning, med utklädning, jag är barnkalas, och jag misstänker pinsamheter uppe i centrum under dagen innnan vi återsamlas ute vid skidstugan! Kommer nog bli awesome-o! 

Imorgon äts det: Tacopaj
Idag har det fixats med: Sjukförsäkringspapper kring resan
Idag har jag jobbat: I simhallen och är trött i fötterna. Fick torka babyspya. Mmmm..
Jag får kalla kårar av: Jadals sko reklam. De tårna är skitläskiga..
Jag har: Träningsvärk efter gymmet igår. Underbart :)
Jag uppmanar:  Ät inte köpbröd! Baka själv. Det är sjukt mycket E-ämnen och emulgeringsämnen och skit. Det är inte bra för kroppen!! Helt sjukt vad vi stoppar i oss. 


     

För er som vill veta..
Bild 1: I köket på hostelet på Rarotonga
Bild 2: Svårt cool stekare..
Bild 3: Banan i plural
Bild 4: Rick och jag säger adjö till Cook. (jag är myche röd, faktor: 50% sol, 50% feber.)
Bild 5: Jag och maoriernas Heath Ledger is surfing the waves of Raglan.
Bild 6: Moln.
Bild 7: Dags o gå hem...
 
Chinchin!

Oprah Winfrey


Jez, är hon den ultimata kvinnan eller? 
     Nu är det aktion på flera fronter för min del! Träningen gå bättre, kör inlines, simmar och går. Jag får jobba mer och mer, faktiskt skönt o vara ledig idag! Söker jobb utomlands. Är sugen på att make some money = åka till norskland! Fixing med kort till inbjudningar till student och konfirmation och en massa matlagning. 
     Men andra ord har jag det bra! 

 

Flashback


Häromdan hittade jag tre skivor fullproppade med en massa gamla bilder från gymnasietiden. Det inkluderar lite "fiske-fester". Vissa bilder är sjukt pinsamma!! haha, men kul är det :) Jag saknar gymnasiet och framförallt klassen..
    Jobb idag, likaså imorgon. Gytt de! Förövrigt var det en liten tjej i ena förskoleklassen jag jobbat i som trodde att Ronja var min dotter :O :O. Öhm, nej, det är min två år yngre syster. "jaha, det var därför ni va lika". Öhm, ja. 
   
Gillar att: hitta gamla skivor med musik och bilder på som man glömt att de fanns.
 - ,, - : Jobba.
Dagens mest växlade:  vädret.
Bästa låten idag: The Killers - I can't stay
Nu ska jag: Träffa Sara :D






 Vad säger man? Pure worldclass!

Annie's song

spelas på Spotify just nu! Är Spotify en bra idé eller vad? Synd att man inte kan köpa musiken och bränna skivor bara!
     Shit, tiden går fort alltså. Jag har snart varit hemma i 4 veckor, hur snabbt har inte dom gått?
     Äntligen har jag kommit igång och tränat igen, nu börjar kroppen kännas riktigt bra, men varje träningspass är för tillfället en nära döden upplevelse. Herregud, hur kunde det bli dså här?! Favoritmotionen är för tillfället inlines. Har blivit ett par turer till Edeby och tillbaka nu. Inte lika jobbigt som o springa. Men det känns rejält i benen, speciellt när man har kära pappa med som hela tiden uppmanar mig och ta i hårdare..
      Har även jobbat ett par dagar nu. Känns gytt, får panik av o inte ha jobb! KOmmer inom snart igång med NK också, då ni, är jag snart tillbaka där jag var innan jag lämnade Sverige i januari. 
     Nu har jag fått som en riktigt konstig distanskänsla till min resa. Hände verkligen allt vi gjort? Måste kolla igenom korten ibland för att se att, jo, det var faktiskt så :) 

     Lite galej har det hunnits med också, Valborg (amatörernas afton), Stina har firats och en helt random fylla med Sofie och Mallan! 

Läser just nu: HP volym 5. Filmen kommer snart, måste uppdatera mig!
Roligast på tv4 sporten: Att de visade ett inslag om en div.7 match i värmland. (That's a first) Heja Stefan Holm!
Vill se: Pirates of the Carribean, At World's End, men den är borttappad ;(
Planer att göra: Midsommar + what to do with livet.
Mest otippade samtalet: Från Engelska landet!
Vårens dryck: Te
Goast idag: Strech efter 18km på inlines.

                                                                        See you!

RSS 2.0