Dan före åkardan!

nu är det inte långt kvar!! Only a few hours. Uppdateringen kommer från och med nu ske på resdagboken. Jag var hos anna en sväng ikväll och kollade på Grey's Anatomy. snyft! Jag måste bara säga att Alex Karev har mitt hjärta i ett stenhårt grepp. Idag ryckte och slet han hårt även i min själ. Konstigt egentligen hur mycket man kan engagera sig känslomässigt i en tv-serie. Nu ska jag pyssla lite bara så blir det soving! Hörs om 3 veckor!! PuDD

The Eighth Elegy

With all its eyes the natural world looks out into
the Open. Only our eyes are turned backward,
and surround plant, animal, child like traps, as
they emerge into their freedom.
We know what is really out there only from the
animal's gaze; for we take the very young child
and force it around, so that it sees objects--not the
Open, which is so deep in animals' faces. Free
from death. We, only, can see death; the free animal
has its decline in back of it, forever, and God in
front, and when it moves, it moves already in
eternity, like a fountain.
Never not for a single day, do we have before us
that space into which flowers endlessly open.

Rainer Maria Rilke

Packing.

Idag sov jag till 12.30. GÖTT! Sovmorgon ala andrea. Sen jag kom upp har jag käkat, segat runt i morgonrock, tvättat, sjungit som bara den (jag var ensam hemma, ingen skadades). Nu sitter jag och filar på packlistan och ska återgå till packningen. Sen blire nog en promme! Hajsålänge

Jag vill inte heta fisken!

Sixx funkar bättre för mig johanna! Bra jobbat idag btw. Vi har blivit något av ett radarpar. Hur ska du klara dig utan mig på träningarna? och hur ska jag palla säsongen utan dig?! D3 blir!
      Det var en sk gristräning idag. Men ganska kul samidigt. Egentligen är det lite bugger att jag och anna åker mitt i försäsongen. Vi kommer ligga efter när vi missar sex träningar. haha, men vem bryr sig när man ska tågluffa? :) Inte moi. Får slipa lite på franskan som jag totalglömt! Fräschade upp den lite när jag var fransklärare ett par gånger på högstadiet. 
     Idag fick jag sommarschemat, känns rätt gött. I juli kommer jag inte få ut många kronor, men då kommer ju skatteåterbäringen! Sånt gillar vi, när man får tillbaka 6 papp.  
    Idag förtärdes en ciabatta på Deje fikets uteservering. Detta med Helena och Helen som man inte ser allt för ofta numera, tyvärr. Jag och helen molade (o sölade) i oss en fet macka, och en glass på det. Helena kom på en stadg andraplats med en bägare.
     Såg CL finalen i fotboll för en stund sen. Bra match! Jag är inget fan av något av laget, men jag smöghöll nog lite på United ändå. Tyckte dock synd om Terry. Han sover nog inte mycket inatt.
     Något jag gillar är gulliga lappar. Mer sånt.

Är det någon som har filmen Pianot? En fransk/Nya Zeelänsk film? Does it ring a bell? Det vill jag låna! 
    
     Imorgon blir det - tvätta, packa, tvätta bilen, städa? (antagligen inte), matlagning och träning. Tillsdess.

Smelly cat, smelly cat what are they feeding you?

Idag blev det en heldag på jobbet, så det blev en fat-tuesday. Christian skulle köpa en my motorcykel. Då tyckte jag o Glögga att vi kunde få frossa i godis :) det var ju inte mer är rätt!
     Imorgon blir det sista dagen på jobbet innan il Eurotrippo.
     Jag gjorde ett tappert försök till försök till träning idag. Det gick inte alls. Jag var trött i kroppen efter gårdagens träning och efter dagens ränning på jobbet. Jag var ute och sprang, men så sprang jag in till anna, fastnade där och babblade om resan, sen sprang jag hem en bra stund senare. haha, tjock!
     Just nu lyssnar jag igenom min (annas) I-Pod. Det är onekligen lovande!

andrea ´ säger:

vad har hon gjort idag då?

Johanna is TOPPNOTCH säger:

vem? jag?

andrea ´ säger:

duja

Johanna is TOPPNOTCH säger:

1 du har redan frågat det

2 jag har redan svarat

3 bry

andrea ´ säger:

haha! minnet är bra med kort. I'm a goldfish my friend.

I've got soul but I'm not a soldier! lateeeer.


Säsongen 08/09 är igång.

Idag har det mesta gått lätt. En ovanligt bra måndag! Träningen kändes riktigt bra, och gick bra. Att Johanna sopade banan med mig under en viss övning behöver inte disskuteras vidare. Det var kul på jobbet, som vanligt :) Efter träningen ringde anna och undra om jag ville med ut och gå, det blev alltså en promenad också. Riktigt skönt ute måste jag säga. Vi såg en bäver i älven när vi traskade i skogen. Jag blev lite avundsjuk på den. Det såg så himla gött ut i vattnet, det såg så fridfullt ut, helt mjukt och gott! I'm gonna be a beaver in my next life!

     Nej, ruffe. Vi käkade aldrig några burgers. De blev kvar i butiken. (synd, not)

Bedtime. so long!

Myspys in the middle of nowhere.

PÅ hemmaplan igen. Var i Glaskogen lör-sön, med mina kära arbetskamrater på Naturkompaniet. Vi kom iväg efter jobbet efter en hel del om och men. En pulshöjande vandring, på ca 1.45h (mestadels uppför), väntade framför våra fötter. Efter att vi skrämt slag på en älg, blivit lite svettiga, kommit fram till ett vindskydd, gjort upp eld och slagit upp tälten så var det hög tid för mat. Sen blev det en massa snack, godiskäkande, grillade mashmallows, vin och en wiskeylektion. Det är rökigheten som räknas, inte styrkan. Smakade inte så förfärligt när jag lärde mig hur man ska dricka!
     Off to bed runt 02. Rätt sent. vi tog en sleepingmorning också. göttit. 
     Frukost åts, efterrätt åts efter den. (?) Sen åkte tälten ner, vi tog en promme, sen käkade vi lunch innan vi slängde på oss ryggsäckarna och begav oss hemåt. 

     Det var vid ett tillfälle under kvällen som det kändes som tiden verkligen gick i lås. Vi satt och myste vid en  muntert sprakande eld, det var kolsvart ute, helt knäppttyst i naturen och vi satt (för ovanlighetens skull) bara tysta och kollade in i elden och njöt av värmen och att vara ute i naturen. Då kändes allt på något konstigt sätt väldigt levande men ändå helt avlägset.

     Har du inte hört den. Hör den. Lifehouse - Broken.


Tack för allt!

Här går vi hand i hand, tillsammans i evighetens land. Framåt går vi och kollar på alla fula, äckliga, illaluktande får. Trohet, kärlek och romantik egentligen bara en lek av mimik.
     Nu ska jag gå hem, min vän, och knulla livet ur Glenn.
     Hoppas du inte gråter, det är ingen idé, jag kommer ändå aldrig åter. Hoppas ditt liv bli okey, och att du hittar en ny underbar tjej. En tanke på dig ska jag sända när Glenn tar mig hårt i min ända.

hahahahahahah! Detta konststycke är sammansatt utav min syster Ronja, poeten. Det hela blir ju ännu roligare med tanke på att det var en uppgift de fick i svenskan och Ronja läste upp detta inför hela klassen och inför läraren. Det är humor på elitnvå. inte sant?

för att fira detta lägger jag in en bild på min blivande man.


Man skulle kunna säga att sjunga är en utav mina kvaliteér.

jag har försökt övertyga mamma om det senaste trekvarten under Så ska det låta. Hon tittar mest konstigt på mig när jag och roony vrålar ut sångtexterna. haha. humor i det dahlmanska hemmet! 
     Nu är allt färdigtpackat för äventyr 2/3. Bär av imorgon direkt efter jobbet. Ska förbi Christian också innan det bär av mot Glaskogen :) Korttur även denna gång, är tillbaka i mitt kära Deje igen på söndag efter middag/kväll. Till veckan jobbar jag mån, tis och ons. Sen äre bara tors fre kvar sen drar vi!! wohoooo! 
     Vet ni vad mina vänner? Den tionde juni. Vet vad som sker då? Ja, om ni inte vet det ska jag berätta det och ni som vet det får en repetion. Den 10 juni, i Salzburg, Österrike, spelar Sverige mot Grekland i den första em matchen. Does it ring a bell? 
     Till saken hör den att jag och Anna är ute och reser i europa och vi ska dit! Vi är (antagligen) i Venedig nån dag innan och därifrån till Salzburg tar det inte så många timmar. Vi ska även till Neuschwanstein, det slottet som var inspirationen till Disneyslottet. Myspys.

     Hur har det egentligen gått för Miffo och Sandrew? De begav ju sig till the states och det var ju enormt nervösa när jag pratade med dem i morse. Hoppas allt gick enligt planerna :)

Laaaaaater.

Att träffa Bruce Springsteen.

vore rätt coolt. Lyssnar på senaste albumet, Magic, för typ 116 298e gången. Bra skit. 
    
     Idag hade jag typ på vårdcentralen för o få ut det jag hade i benet. Och tre timmar innan jag skulle dit fick jag ut träflisen. Den var typ 5mm lång och tre mm bred. Mycket tjafs för en liten grej.
     Senare drog jag till simhallen för o träna. Anna stack in huvudet och frågade "Vill du ha massage när du tränat klart?" Ja, mig behöver du inte be två gånger. Efter träningen blev det alltså även massage för rygg och nacke. Jag hoppade på mitt vrålåk, cyklen, och begav mig hem. Där var maten precis färdig och vi satte oss för och äta, jag och min familj. Sen dess har jag inte gjort många knop. Tänkte gör ännu färre nu, genom och ta på en film och somna :) Ska ut och gå sen. Tänkte gå förbi Älvkroken och störa fotbollsträningen lite!
  
     Jag drömde väldigt konstigt inatt. Bland annat om vissa karaktärer i Sagan Om Isfolket. JOhanna känner du igen dig? Och om en kompis som bor i London. Emma har du varit ute och kört bil inatt? :)

A hanging sun.
Those first nervous evening.
The rush of your lips.
The feel of your nails.
The beat of your heart.
The Devil's Arcade.

Over and out (for now)

(jag vill helst inte ha en rubrik på detta inlägg)

Rufus!! Jag tror att jag har funnit min egen Björn Gustav(f?)sson! Detaljer imorgon.

BENJAMIN. Hej, det här e Benjamin. Idag ska vi prova att åka skateboard.

Att klunsa.

Jag har ingen aning om vart det kommer ifrån. Jag har dock ett svagt minne av att det kan ha något samband med när jag hade fotbollsskola. Att jag hörde det första gången då iallafall. Men det hjälper ju föga.
     Idag var det enormt jobbigt och ta sig upp ur sängen. Hjärnan gjorde sitt bästa för o hålla mig kvar i sängen.Och jag kämpde inte emot särskilt. Men jag måste ju upp o iväg till jobbet.
     Där jag bland annat blev utsatt för fördomar mot rödhåriga!! Men det var faktiskt grymt kul! haha.
Hjälp vad trött jag blev. Heihei

Sara vann.

på msn-kluns.
     Sara vann att jag ska åka inlines. Grattis vännen! Hur ska du fira?

Räknar ner dagarna tills...

....jag ska till Glaskogen.
....tills försäsongen sätter igång.
....TILLS JAG OCH ANNA ÅKER. (caps-lock forever)

Det är helt sinnersjukt att det var 18 veckor sen vi var i Sälen. Shit-pommesfrites.
     Idag när jag tog anslutningsbussen från tjärnheden till Preem så var jag med om en högst obehaglig händelse. Jag och tre tjejer till skulle entra bussen, då en vägg av en kväljande och stickande stank slog emot oss. Vi satte oss längst fram och det visade sig att en hund hade bajsat (!) i bussen. Det var en utav de äckligaste dofterna jag varit med om. Och det va verkligen jättevarmt i bussen också. Tur att jag skulle av snabbt. Vid Preem stannade även busschauffören för o ta bort bajsen som han uttryckte det. Vilket osökt ledde till frågan: Är bajsen kvar? Oh, yes it is. Eeeeow.

Hittade den här bilden i datorn nu. Den hade jag faktiskt inte sett innan! Och den får avrunda detta inlägg. ÄPPLE.

Dave, Stajna et moi och en koncentrerad Jonte :)


Take a bow.

by Rihanna, som ska ta ledigt nu, resten av året. Hon får ju passa sig för o inte bränna ut sig!
     En annan bra låt är Amarula Tree av Amande Jensen. Jag ser fram emot hennes album - Killing my darling. Det är mycket bra ny musik nu alltså! Det gillar vi.
     Något vi inte gillar är att den där oidentifierbara svarta biten jag har i mitt ben inte går o få ut. Jag tröttnade på att det pulserade så jag petade upp såret igen, och fick ut en liten bit, men det är fortfarande en liten bit kvar. Och det är så himla litet att det inte går o få ut, men det gör lika ont än! Bugger. Får nog ta o kolla det där imorgon.

     Idag har jag varit duktig! Gick upp tidigt (halv nio) och gick ut och gick i en och en halv timme. Kändes väldigt gött! Egentligen borde jag ha sprungit idag, men det blev ytterligare en promenad på kvällen så det var ju halvbra iallafall. Käkade tacos idag, müms! Sen sov jag i en timme, såg slutet på CL finalen. Synd att inte Kiel vann, jag höll på dem! Allra mest håller jag faktiskt på Nicola Karabatic. Fräsch kille! Mer av honom tack! ;) Lateeeer.

Den här söta stenen log mot mig när jag var ute och gick imorse!
     

Min bäste väns bröllop.

Såg jag alldeles nyss. Snyft. Söt film.
     Igår var det en halvkonstig kväll. Det började lungt och stilla när jag kom hem från jobbet. sen kände jag för o göra något och drog iväg till forshaga och min vän Rufus där i byn. Vi gjorde mest ingenting till och börja med, men sedan fick jag den lysande iden att vi skulle åka till stan för o våldgästa malin. wehoo, vilken bra idé! Färden började med att vi fick bromsa för ett rådjur som absolut skulle gå över vägen när vi skulle passera förbi. Kombinationen andrea-bil-forshaga-vilda djur funkar inge vidare. Vi stötte iallafall ihop med malin och linnea och tog en tur in till Day and Night för att äta kycklingtallrik. Väl där disskuterades det om det verkligen var kyckling eller om det egentligen var uteliggarkatter, kanske från stockholm? Vem vet? 
     Vi var hemma rätt tidigt eftersom vi båda skulle upp och jobba.

Mitt fejk operationssår ser inte så bra ut. Det är svullet, lite svart (kan det vara en stålflis?) och pulserar. Jag har dragit slutsatsen att det inte är bra. Får nog göra en ny operation imorgon.  

     Vad konstigt det känns när folk bara dör. Den här gången var det ju en person som jag ioförsig inte kände, men ändå känns det konstigt. Vi här i Deje är ju inte så många, så alla känner ju nästan alla, på något sätt.

Nu är jag sugen på handboll igen! Längtar till att försäsongen ska dra igång :) Men ännu mer längtar jag till min och Annas resa!! Om två veckor är jag i Paris nu! Underbart. So long.

Nyopererad och plågad.

Jag blev alldeles nyss opererad. Jag tar historien från början. Av någon, oklar anledning fick jag för mig lite tidigare ikväll för mig att jag skulle vattna lite blommor, vilket jag annars gör väldigt sällan. På nedervåningen satte jag iallafall igång. Köket, gästrummet, hallen, Simons rum - och när jag var klar där vänder jag mig om och stövlar iväg ganska snabbt, och pang, rakt in i en jävla militärlåda som sticker fram bakom skrivbordet. Jag sansade mig efter att jag förbannat lådan ett antal gånger och skrikit lite. Men sen gick jag vidare till nästa rum, mammas och pappas, och väl där inne märker jag att det blöder rätt rejält från benen och går iväg o plåstrar om det lilla såret (det är det pinsamma, det är jättelitet) som blödde. Tänkte inte så mycket mer på det utan jag satte igång med något annat och glömde bort o vattna blommorna.
     Sen tog jag anna o wilma en långpromenad, det var gött! Nått annat som var gött var att idag gick jag i min nya sommarklänning, eftersom det var närmare 24 grader varmt! Härligt som bara den :)
     Men när jag kom hem från promenaden, babblade med mamma en lång stund om hur hon haft det i Halmstad och borstat tänderna skulle jag byta plåster så säger mamma "men du har ju något i såret".
     GDI!! sa jag. 
      Så mamma, som jobbar på sjukhuset ryckte fram först en steril kniv som man tar bort stygn med (?!) och började peta i såret, men hon ville inte skära mig allt för mycket så jag tog den själv, men det gick inte heller då o få ut det svarta objektet ur såret, men då kom pappa och var lite operationssugen och hämtade ficklampa och hela kitet. Då började det göra ont eftersom vi hade petat så mycket i såret. Han fick ur en liten del men inte allt, så han övergick till en pincett (stavning?) och grävde med. ONT!! Som sagt det var inte stort, men när man spänner i skinnet och skär eller gräver i köttet känns det rätt rejält. Jag satt och bet stenhårt i min tröja, fick kramp i benet, så det blev en paus, men tillslut blev det nog och jag sa att är det nåt kvar så får det vara det. Får checka läget imorgon!
     Nuskajagsovahejdå!

Working 9-18.

Och imorgon är jag ledig. Hallelujhamoment. Är mör i benen efter dagens bravader, och trött i kroppen efter dagens jobb. Så av den anledningen har det inte hänt mycket ikväll när jag varit hemma. 
    
     Jag har gjort en liten iaktagelse. Msn är dagens sociala nätverk. Msn är smidigt, snabbt och kul. Men om man är inloggad på msn (status: inte vid datorn) - SOVER!
     Har man inte fallit lite väl hårt under pressen o ständigt vara online, ständigt kontaktbar? Personen i frågan kanske sover med headset också. Vem vet? Tabletter, kaffe o cigg till frulle. haha, nu gick jag kanske lite väl långt?     Men det här o jämt vara kontakt bar tycker jag är stressade. Det är gött o lägga bort mobilen ibland som är enormt stressande. Människor som inte alltid är kontaktbara är lite mer spännande. 

    Idag åt jag årets första mjukglass! Den satt där den skulle!
Och imorgon kommer det styras picknick igen. Man skulle kunna säga att jag börjar bli en picknick-expert! Eftersom ätning är en utav mina kvaliteér är jag bra på det. Lateeeeeeet.

Pang-prego-ämbar

lover of life. and p3.

sms. Vilket världelöst kommunikationssätt. Det är som gjort för missförstånd, krångel och lååååååånga funderingar på vad smset egentligen innebar. Hur många gånger har man inte suttit länge och försökt läsa mellan raderna, suga ut det sista ur smset som man kanske missade? Trots att man läst det 14 gånger innan.
     Fast på samma gång är det ju lite halvspännande och smidigt. Hej jag vet inte vad jag tycker. 
    
     Men jag vet faktiskt vad jag har gjort idag. Dagen inleddes med att vi hade IceBreaker-clinic på jobbet innan vi öppnade. Var mycket givande. Sen jobbade jag halvdag, till 15. Bussen hem, powernap på bussen.
     Förövrigt, är jag den enda som inte kan hålla mig för skratt när någon somnar i bussen och metar med huvudet eller gapar gigantiskt, eller varför inte vaknar med en genant grymtning? Jag gjorde en sån variant när jag åkte till Stockholm i helgen. När tågen närmade sig Södertälje vaknade jag med en hysterisk ryckning i ben och armar för att sedan få en oerhört jobbig kramp i mitt högra ben. Kunde ha slutat lite hur som helst. Men det var ingen som kom till skada. lucky me.
     Vart var jag? Hemma åt jag pappa och simon middag, och en styrdes träning, idag i from av inlines. Första turen iår. Träningsvärk blir. Använde stavar också. Bye, bye gäddhäng.

ALLA SOM LÄSER DETTA får här och nu en uppgift av mig. Tänk ut en person, nån som får dig att må bra. Nån som du räknar som en stor del av dit liv. Nån som du kanske saknar när den inte är närvarande. Klar?
     Bra! Idag, eller senast imorgon ska du berätta för den här personen face-to-face (eller i nödfall på tele) hur mycket han/hon betyder för dig och kanske låta personen veta att han/hon får dig och må bra, eller vad som helst. 
     Man ska inte bara räkna med att personen vet det, man ska säga det. Tänk själv hur bra man mår av o höra det.

För o avrunda detta säger jag bara pang-prego-ämbart!!

Jag är en vampyr!

fräscht!

     Hur svårt ska det vara och uppfinna en väckarklocka UTAN snozzzzzze-funktion för oss utan självdiciplin?! 

HEJDÅ

Kontrasternas helg, med odds som nästan inte finns.

Är inte livet helt underbart?! Så har jag mått idag, helt underbart. Men nu går jag händelserna i förväg, jag börjar om på fredagen.
     Jag sov som skrivet hos Sandrew på fredagen för att jag skulle inte ta mig in till stan med buss på morgonen och mamma eller pappa ville inte gå upp så tidigt. Vi kollade på The Eye, vi skrek oss igenom den filmen. Sen babblade vi vääääldigt länge så vi somnade nog inte förens runt halv 2 nån gång, 05.55 var det uppgång igen. Det var ett gäng måsar som sjöng vackert för o väcka mig helt och hållet. tack för det.
     Nollsjufemton gick mitt tåg. Niofyrtio var jag framme i Stockholm och möttes av Sandra vid centralen. Vi gick på stan och shoppade inte så jättemycket utan snackade mest, det är vi grymma på! Efter ca tre timmar på stan tog vi en fika innan vi åkte hem till Sandras lägenhet på Aspudden vid Vinterviken. Hon och JOnas bodde verkligen i en jättefin lägenhet. Jag blev lite avis :) Väl i deras lägenhet gjorde vi en kyckling/pasta/pesto sallad i världsklass!! Grymt bra. Sen ringde Jonas och frågade vad vi pysslade med och om vi hade lust och umgås med honom och hans vän Grass. Sure, vi är på. Så efter maten gick vi ner till vinterviken (via gröna skylten) och mötte upp dem i en mysig park vid en sjö.
     Det var några mycket trevliga timmar som följde. Bland annat med en liten unge som cyklade ner i sjön.  Kom i full fart från cykelbanan och kunde unte bromsa eller svänga. Vi skrattade rätt hysteriskt när vi såg att det gick väl. 
    Men annars snackade jag och Jonas en massa gamla Deje minnen, eftersom han också är härifrån. Och hans vän Grass var också en mycket trevlig prick :) Efter ett tag så kom det på tals när vi skulle åka hem, Grass och jag, och vi insåg att det var samma tid vi skulle åka. Han var härifrån Karlstad. Han frågade vilken vagn jag skulle sitta i och jag mindes att det var vagn 12, den skulle han också åka i. Så frågade han vilken plats jag hade, men det kom jag inte ihåg så jag fick kolla på biljetten. Plats 58 svarade jag. Skämtar du svarade han tillbaka? Jag har 57!!
      Vad är oddsen för det? Det finns ju nästan inte! Vi har aldrig träffats, åker ovetande om varandra och hälsar på våra kompisar, träffas i Stockholm och har bokat plats brevid varann på tåget hem. Jag bokade hemma på fredagen och han hade bokat under lördagen i Stockholm. It's meant to be. 
     Så det blev tre roliga timmar hem på tåget också! Men innan vi skulle åka hem var vi fyra till pizza hut och käkade jättegod, stark pizza! Så vi var sjukt mätta när vi slog oss ner på tåget. Men jag har definitivt aldrig haft en trevligare tågresa från Stockholm :)
     Idag sov jag till 11.30 var så hilma skönt. Sen begav jag mig ut på en promenad som råkade bli ett tretimmars träningspass. Gick en timme ungefär, klappade kossor och vände en skalbagge som låg på rygg, under hela tiden levererade p3 och digi-listan grymt bra musik, (p3 is the shit). Under den promenaden i en skog som badade i solljus kände jag hur underbart jag mår. Det var en extra bra låt på radion, solen värmde och skogen var nöstan helt stilla. Det var väder från Dejes och den svenska vårens bästa sida. Just då ville jag inte vara på någon annan plats i hela världen.
      Efter det tränade jag i gymmet i 45 min, gick hem och körde lite extra ben fys. Duschen sen mat. När jag lite senare ringde helen, skulle picknick styras och jag blev medbjuden. Mys i vårsolen. Kul o träffa sofie (och albin), det var ju ett tag sen sist! Självklart var det kul o träffa Helen också :D Du som är så bra på picknick! 

      Oj, va mycket jag skrev. Bra jobbat om du orkade läsa! Lateeeeer.

Äventyr 1 av 3.

Skulle man kunna säga inleds nu.  Detta blir ju det minsta av 3 äventyr denna vår. Jag ska iväg och slagga hos Sandrew innan jag åker till Sthlm imorgon :) 
    Idag hade jag och Stina en mysstund på stan. Käkade på Freden och sedan gick vi på stan en stund. Jag fick provåka i hennes (o chrilles) bil. Fetnajs! 
     Kommer åter imorgon kväll! Hejhej.

Dinner får foår.

Jag, Johanna, Jonna och Anna hade en kvartettmiddag förut. Gottemat styrdes, efter hård slit (?) på inventeringen. Sen tog jag och anna en välbehövlig promenad. Imorgon blir det återupptagning av löpningen som det har varit dåligt med de två senaste dagarna. i morgon får nog jag dra upp för dunderbacken, eftersom anna inte är nå pigg i benen. Det blir nog väl. 
     Det blir en sväng till sthlm på lördag iallafall! Åker över dagen för o hälsa på Salo och se hur how the league is. Ska bli mys. Måste få tummen ur o boka tåg bara!
     Gårdagen var mycket behärskad. Kändes som om det var vuxen(läs: tråk)poäng att bara gå och kolla på fyrverkerierna och sedan gå direkt hem. Trots att vi var hemma igen runt 22.45 dröjde det till ca 01.30 innan vi somnade. Dels pågrund av att både jag och anna mottog ett antal (fylle)samtal där folk undrade vart vi höll hus och sen blev det en lite tur med das auto också.
      Men vad gör man inte för sina vänner? Klart man ställer upp när man vet att vännen skulle göra det samma om det var jag som ringde. :) Det var förövrigt mycket skönt med sovmorgon idag. Imorgon efter träningen på morgonen ska jag iväg till stan och efterhandfira Stina som har fyllt 20! Ska bjuda henne på resturang och så blir det en liten present till det :) 
    
     Jag har en teori. Det gäller ett ständigt återkommande disskussionsämne för mig och anna. Angående universum. Hur uppkom det? Tar det slut? Vad kommer sen då? Kan något bara ta slut? Varför är alla planeter runda? Är alla planeter runda?
     Det är ju knappast så att någon av oss är raketforskare eller rymdexperter, men prata är vi grymt bra på båda två. Men för och komma till saken så ska jag berätta om vilken teori jag kläckte idag.
     Slutar rymden i antimateria? Som nåt gigantiskt svart hål som omger hela universum?

"Ett svart hål är något som har så hög gravitation (dragningskraft) att inte ens ljus klarar av att lämna det. Eftersom inget ljus kan fara iväg så kan man heller inte se det, och därmed att det kallas "ett svart hål"."

Marcus, vad säger du? Får ni lära er sånt i skolan? :)

RSS 2.0